Web Analytics

Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

Gezondheid van mannen Fit blijven op elke leeftijdAls man is het belangrijk om aandacht te besteden aan je gezondheid en conditie. Niet alleen helpt dit je om je op je best te voelen, maar uit onderzoek is gebleken dat mannen die lichamelijk actief zijn en een gezond gewicht hebben, minder kans hebben op hartziekten, beroertes en sommige soorten kanker. En hoewel je misschien niet meer zo kwiek bent als in je twintiger jaren, is het nooit te laat om voor je gezondheid te zorgen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat lichamelijk actief zijn op elke leeftijd je gezondheid kan verbeteren.

Tips om fit te blijven Hier zijn enkele tips om op elke leeftijd fit te blijven Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk voor alle mannen, ongeacht hun leeftijd.

Een goed doel is de meeste dagen van de week 30 minuten aërobe activiteit van gemiddelde intensiteit. Dit kan wandelen, joggen, zwemmen of fietsen zijn. Als je net begint, begin dan met 10 minuten en verhoog geleidelijk je tijd naarmate je fitter wordt.

Naast aerobe activiteit is ook krachttraining belangrijk. Krachttraining helpt bij het behoud van spiermassa en botdichtheid, die kunnen afnemen naarmate je ouder wordt. Probeer twee of drie dagen per week aan krachttraining te doen Naast regelmatige lichaamsbeweging zijn er nog andere dingen die je kunt doen om gezond te blijven als je ouder wordt.

Zo is stoppen met roken als je momenteel rookt een van de beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen. Roken verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en verschillende soorten kanker. Als je hulp nodig hebt bij het stoppen met roken, praat dan met je arts over nicotinevervangende therapie of andere medicijnen die kunnen helpen. Gezond eten is ook belangrijk. Richt je op het eten van veel fruit en groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. En beperk suikerhoudende dranken en bewerkt voedsel. Tenslotte is voldoende slaap cruciaal voor de algehele gezondheid. De meeste volwassenen hebben elke nacht zeven tot acht uur slaap nodig. Als je slaapproblemen hebt, praat dan met je arts over mogelijke oorzaken en behandelingsmogelijkheden Fit blijven hoeft niet moeilijk te zijn - het kost alleen wat moeite en inzet. Door deze tips te volgen kun je je gezondheid op elke leeftijd verbeteren.

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina

Link toevoegen

Link toevoegen